Meteen naar de inhoud
Home » Exchanges

Top 3 Beste Crypto Exchange 2022 🥇

Beleggen in crypto begint bij een goede crypto exchange, ook wel ‘crypto broker’ of ‘crypto platform’ genoemd. Via zo’n crypto exchange kun je handelen in bitcoins, ethereum en tal van andere cryptocurrencies. Er zijn echter veel verschillende crypto exchanges die je kunt overwegen. Hieronder bespreken we de top 3 beste crypto exchanges beschikbaar in Nederland zodat je weet welke crypto platform het beste bij je past.

Bitvavo is een van de snelst groeiende en goedkoopste crypto exchanges van Nederland en is gevestigd aan de Herengracht 450 in Amsterdam. De exchange heeft als doel om cryptocurrencies voor iedereen toegankelijk te maken tegen zeer scherpe tarieven. Momenteel biedt Bitvavo 88 verschillende cryptomunten aan die je eenvoudig kunt kopen, verkopen, verhandelen en opslaan. Tevens is het bij Bitvavo ook mogelijk om crypto coins te staken (bepaalde tijd vasthouden), waarbij je tot wel 10,5% rente ontvangt.

Bitvavo richt zich zowel op beginnende crypto beleggers als ervaren crypto handelaren, waarbij beginners gebruik kunnen maken van een simpele interface, terwijl de ervaren crypto traders kunnen handelen op een geavanceerde interface. Voor ieder wat wils!

Voordelen
 Tijdelijke actie: Handel de eerste €1.000 gratis
 Europa’s toonaangevende crypto exchange
 Lite interface voor beginnende crypto traders
 Pro interface voor ervaren crypto traders
 Goedkoopste crypto exchange van Nederland
 Laagste prijs 0% tot max 0,25% handelskosten
 Uitgebreid aanbod: 88+ cryptocurrencies
 Ontvang tot wel 10,5% rente over je crypto’s
 Uitstekende klantenservice: Live chat, e-mail en social media
 iDeal, Bancontant, bankoverschrijving en creditcard
 Goed verzekerde crypto wallets tot $225 miljoen
 Bitvavo is gereguleerd en geregistreerd bij De Nederlandse Bank

Nadelen
x Geen Futures handel/leverage
x Internationaal nog vrij onbekend, dus minder volume
x Weinig lage marketcap altcoins

Veilig op de website van Bitvavo

Toonaangevende crypto exchange Binance is opgericht in 2017 en is binnen no-time uitgegroeid tot grootste crypto exchange ter wereld. Binance heeft een sterke focus op altcoin-handel en biedt meer dan 100 verschillende crypto-crypto handelsparen en enkele fiat-crypto paren. Momenteel domineert Binance de wereldwijde uitwisselingsruimte en vormt het dagelijks een aanzienlijk deel van het cryptohandelsvolume.

Binance is het meest geschikt voor mensen die willen handelen of investeren in minder bekende altcoins. Coinbase biedt bijvoorbeeld 50 verschillende cryptocurrencies om te verhandelen, terwijl Binance er meer dan 218 heeft. Binance is de ideale crypto exchange  voor iedereen die altcoins wil verhandelen of voor iedereen die meer geavanceerde grafieken wil dan de meeste andere crypto platformen.

Voordelen
 ’s werelds grootste crypto exchange platform
Grote keuze aan cryptocurrencies: 218
Grote keuze aan handelsparen: 100+
Lagere kosten dan andere crypto platformen
 Binance Lite interface voor beginners
 Binance Pro interface voor pro’s
 Staking tot wel 10% rente over je crypto’s
Zeer actieve wereldwijde community
Veel geavanceerde tools en grafieken

Nadelen
x Afgestemd op meer gevorderde crypto beleggers
x Geen Nederlandstalige klantenservice

Veilig op de website van Binance

De Nederlandse crypto exchange LiteBit is opgericht in 2013 en in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de grootste crypto exchange in Europa. Litebit heeft een erg overzichtelijk en gebruiksvriendelijk online crypto platform en is hiermee zeer geschikt voor zowel beginnende als gevorderde crypto beleggers. Litebit is twee jaar op rij (2019 en 2020) uitgeroepen tot beste crypto exchange van Nederland door de Cashcow awards.

De crypto platform van Litebit is vooral geschikt voor mensen die op een eenvoudige manier crypto’s willen kopen en bewaren voor midden en lange termijn. Litebit heeft een ruim aanbod (56) aan cryptomunten en biedt voor de meeste van deze cryptomunten een gratis crypto-wallet aan.

Voordelen
 Award winnaar beste Nederlandse crypto exchange 2019 en 2020
 Een van Europa’s grootste crypto exchanges
 Keuze uit 56 verschillende cryptocurrencies
 Duidelijke interface voor beginners en pro’s
 Gratis built-in wallets op je account
 Uitstekende Nederlandstalige klantenservice
 Geregistreerd bij De Nederlandse Bank (DNB)
 Geregistreerd bij de Nederlandse toezichthouder

Nadelen
x Geen geavanceerde analysetools & funcies
x Relatief hoge handelskosten van 2%

Veilig op de website van LiteBit

Conclusie - Beste crypto exchange

Er zijn tegenwoordig een hoop crypto exchanges op de markt, die elk verschillende kosten en functionaliteiten aanbieden. Belangrijk is om de juiste crypto platform te vinden die past bij jouw handelsstrategie.

Wil je beleggen in crypto tegen lage kosten, dan kun je kiezen voor een crypto exchange als Bitvavo of Binance.

Ben je helemaal nieuw in de cryptowereld? Kies dan voor een eenvoudige crypto platform voor beginners zoals Litebit of Bitvavo.

Over het algemeen hebben alle omschreven crypto exchanges een ruim assortiment aan cryptocurrencies. Heb je een voorkeur voor (nieuwe) altcoins? Dan kan je het beste terecht bij Binance.

Zelf zijn we bij cryptobulls het meest enthousiast over Bitvavo & Binance.

Welke crypto exchange je ook kiest, wij wensen je heel veel plezier en succes in de wondere wereld van Cryto beleggen! 🚀