Ga naar de inhoud
Home » Crypto kopen

Cryptomunten Kopen 2024 | Crypto Kopen

Wil je bitcoin of andere cryptomunten kopen? Dit is eenvoudiger dan je denkt, maar stap wel op de juiste manier in! Waar kan je crypto kopen? Hoe moet je cryptocurrency kopen? Kan je crypto kopen met iDeal? Wij helpen je graag op weg met deze digitale valuta.

In dit artikel geven wij je antwoord op de volgende vragen:

  Waar kan je het beste cryptomunten kopen?
  Hoe werkt cryptomunten kopen?
  Waar kan je cryptomunten kopen met iDeal?
  En nog veel meer!

Waar kan je cryptomunten kopen?  Top 5 aanbieders

Er ontstaan steeds meer crypto platformen waar je cryptocurrency kunt kopen, wij hebben verschillende crypto platformen onderzocht en hebben een top drie samengesteld. Er is hierin geen goed of fout, de keuze die je maakt is afhankelijk van je eigen wensen.

Bitvavo is betrouwbare Nederlandse platform. Dit platform geeft een duidelijk overzicht van jouw cryptomunten en maakt het voor iedereen toegankelijk om toe te treden! Het is al mogelijk om vanaf €1,- geld te storten via overschrijving, iDeal of bancontant om cryptocurrency te kopen. Bitvavo biedt meer dan 180 cryptomunten aan, waaronder de meest populaire zoals de Bitcoin, Ethereum, Chainlink, Ripple, Neo en Litecoin. Bitvavo voldoet aan hoge internationale veiligheidsstandaarden.

Wanneer jij bij Bitvavo cryptomunten koopt, worden deze op beveiligde koude opslaglocaties in je wallet bewaart, dit is bij weinig cryptoplatformen het geval. Een wallet is de plek waar jij je cryptomunten bewaard, zie het als een bankrekening. Daarnaast is Bitvavo een stuk voordeliger dan de meeste concurrenten. 

+ Gebruiksvriendelijk
+ Direct kopen met euro’s
+ Minimale investering €1,-
+ Keuze uit meer dan 180 munten
+ Crypto kopen met iDeal mogelijk

Veilig op de website van Bitvavo.

Finst is een nieuwe speler op de Nederlandse cryptomarkt en is opgericht door een groep voormalige oprichters van DEGIRO. Het platform is speciaal ontworpen voor actieve crypto traders en lange termijn beleggers en biedt een veilig, betrouwbaar en goedkoop alternatief voor bestaande crypto platformen. Met een vast tarief van slechts 0,15% per transactie, kunnen gebruikers gemiddeld 82% besparen op transactiekosten in vergelijking met andere platformen. Bovendien is er geen sprake van extra spread of minimumvolume, waardoor gebruikers altijd de best mogelijke prijs krijgen voor hun transacties.

Finst biedt toegang tot meer dan 50 grote cryptocurrencies die 24/7 beschikbaar zijn voor handel, evenals een unieke staking-service waarmee gebruikers tot 12% per jaar kunnen verdienen op hun beleggingen. Finst is ook gereguleerd door de AFM en DNB en bewaart alle gebruikersgelden in koude opslag voor maximale veiligheid. 

+ Zeer gebruiksvriendelijk
+ Goedkoopste aanbioeder
+ Minimale investering €1,-
+ Hoogste staking percentage Europa
+ Keuze uit meer dan 50 munten
+ Crypto kopen met iDeal mogelijk

Veilig op de website van Finst.

Coinmerce is een crypto platform dat sinds 2017 crypto liefhebbers op een laagdrempelige manier laat handelen in cryptomunten. Het bedrijf is opgericht in Nederland en biedt momenteel meer dan 200 verschillende cryptocurrencies aan die je heel eenvoudig kunt kopen, verkopen of staken. Coinmerce richt zich onder andere op beginners door het platform zo simpel mogelijk te maken. En dat is zeker gelukt. Zelfs als je geen verstand hebt van cryptocurrency is het een kwestie van enkele minuten om een account aan te maken en jouw eerste cryptomunten te kopen.

Naast laagdrempeligheid focust Coinmerce zich vooral op educatie. Ze willen een plek creëren waar mensen kunnen leren over de kennis en technologie die achter crypto schuilt, zoals blockchain en traden.

+ Zeer Gebruiksvriendelijk
+ Direct kopen met euro’s
+ Minimale investering €1,-
+ Keuze uit meer dan 200 munten
+ Hoge staking percentage
+ Cryptomunten kopen met iDeal mogelijk

Veilig op de website van Coinmerce.

Binance biedt een ontzettend groot aanbod aan cryptocurrencies, het platform is een stuk complexer ingericht maar biedt veel mogelijkheden voor als je wilt gaan handelen in cryptomunten. Sinds begin 2018 is Binance het grootste exchange platform als het gaat om het handelsvolume en het aantal actieve traders. Net als Bitvavo biedt Binance ook de mogelijkheid om je cryptomunten na het kopen veilig op te slaan in een wallet. Daarnaast zijn de transactiekosten die Binance hanteert het meest voordelig ten opzichte van de meeste andere platformen, hierover later meer.

+ Hoogste handelsvolume
+ Direct kopen met euro’s
+ Keuze uit meer dan 350 munten
+ Crypto kopen met iDeal mogelijk

Veilig op de website van Binance.

Etoro kan als ’s werelds grootste sociale handelsplatform, waar je ook met andere handelaren kan communiceren, niet ontbreken in de top drie. Als je eerst wilt oefenen met crypto kopen en verkopen kan je bij eToro starten met een gratis demo-account, waarbij je met een fictief bedrag kunt handelen in crypto. eToro is perfect geschikt voor beginners, zij bieden een extra tool genaamd copy-trading, waarmee je de beleggingen van ervaring beleggers kunt kopieren. eToro heeft onlangs de mogelijkheid tot een veilige Wallet aan het platform toegevoegd om je cryptomunten op te slaan, maar ook om te verkopen of in te wisselen, hierbij hanteren zij wel een minimale transactie.

+ Gebruiksvriendelijk
+ Direct kopen met euro’s
+ Minimale investering €42,-
+ Keuze uit meer dan 75 munten
+ Cryptocurrency kopen met iDeal mogelijk

Veilig op de website van eToro.

De top vier hebben wij gebaseerd op aanbod, betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijkheid, klantenreviews, de onderscheidende voordelen en de extra functies die deze cryptocurrency platformen bieden. Wat ons betreft verdienen Bitvavo, Coinmerce, Binance en eToro met stipt een plek in de top vier!

Hoe kun je crypto kopen?

Voordat je begint met het kopen van cryptocurrencies is het van belang om een aantal stappen te doorlopen. Hieronder lees je welke stappen dit zijn.

  1. Kies een crypto exchange, bijvoorbeeld Bitvavo, Finst, Coinmerce, Binance of eToro, dit zijn betrouwbare cryptoplatformen waar je cryptomunten kunt kopen.
  2. Open een account, verifieer deze met je persoonsgegevens en identiteitsbewijs.
  3. Stort geld op je account, bij de meeste crypto platformen kan je eenvoudig geld storten via iDEAL, PayPal of Bankoverschrijving om vervolgens cryptocurrency te kopen.
  4. Crypto kopen, kies de gewenste munt uit de lijst met cryptocurrencies.

Waar kun je crypto kopen met iDeal?

Verschillende platformen bieden de mogelijkheid om met iDeal binnen een paar minuten je euro’s in te wisselen voor cryptocurrencies. Wil jij er ook zeker van zijn dat je bij jou gekozen platform crypto kan kopen met iDeal!? Bekijk hier welke exchanges dit aanbieden:

Welke kosten komen er kijken bij crypto kopen?

Er zijn verschillende kosten die komen kijken bij het kopen of verkopen van cryptomunten. Afhankelijk van het cryptocurrency platform worden er verschillende transactiekosten en/of netwerkkosten in rekening gebracht. Deze kosten worden altijd berekend als een percentage van de cryptomunten, dit kan variëren tussen de 0,1 en 4,0 %. Waar kan je het voordeligst cryptomunten kopen? Check de tabel hieronder!

*Insert tabel*

Welke crypto moet je kopen?

Tussen al die verschillende cryptomunten zou je het liefst een simpel antwoord willen op deze vraag, helaas is hier geen specifiek antwoord op. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren kan jij zelf op onderzoek uit om te bepalen welke cryptomunten jij zou willen kopen.

Hierbij is het goed om de risico’s voorafgaand in te calculeren zodat dat je kapitaalkrachtig genoeg bent om eventueel verlies te incasseren. Deze risico’s kan je beperken door niet op één paard te wedden maar je kapitaal te spreiden over verschillende cryptomunten. Welke cryptocurrency jij besluit te kopen is jouw eigen keuze, maar het is geen verkeerde gedachte om ook minder risicovolle cryptomunten aan je portefeuille toe te voegen.

Heb je voor jezelf bepaald hoeveel risico je durf te nemen? Dan kun je op onderzoek gaan naar welke cryptomunten je zou kunnen kopenHieronder vind je enkele cryptomunten op volgorde van weinig tot veel risico!

 

WEINIG RISICO

Bitcoin (BTC)

Bitcoin is de eerste cryptomunt ooit en heeft daarmee een grote voorsprong op de overige cryptomunten, heeft ontzettend veel meegemaakt en is altijd blijven bestaan. Met de ontzettend hoge beveiligingsgraad en een maximaal aantal van 21 miljoen is dit de perfecte cryptocurrency om mee te beginnen!

Ethereum (ETH)

Ether en Bitcoin hebben veel fundamentele overeenkomsten, kort na het ontstaan van Bitcoin keek Ethereum naar de manier waarop blockchain, naast valuta, nog meer voor kon worden ingezet. De munt werd uitgebreid met Smart Contracts en gedecentraliseerde toepassingen, tevens is er geen limiet aan de hoeveelheid Ether hierdoor is er van schaarste geen sprake.

Litecoin (LTC)

Deze cryptomunt is één van de oudste in deze lijst, dit maakt de munt één van de sterkste. De cryptomunt heeft veel overeenkomsten met Bitcoin, maar is kwa koers een stuk stabieler, daarnaast is de verwachting dat deze munt nog flink kan gaan groeien!

 

MIDDELGROOT RISICO

Deze cryptomunten vallen nog binnen de top 50 maar brengen net wat meer risico met zich mee, maar ook meer potentie!

Vechain (VET)

Dit is een wat oudere cryptomunt die ooit is begonnen voor supply chain management, maar inmiddels tot een veel groter platform is uitgegroeid. Met ongeveer 0.003 euro per munt heeft VeChain, in tegenstelling tot alle andere cryptocurrencies, de laagste transactie kosten. Dit maakt de investering in deze cryptocurrency aantrekkelijk en laagdrempelig.

Polygon (MATIC)

Waar de meeste cryptomunten proberen beter te zijn dan Ethereum, bouwt Polygon juist verder op dit platform. Zij zijn de tweede laags oplossing die Ethereum sneller en schaalbaarder maakt. De Polygon heeft een snelgroeiende community wat ervoor zorgt dat meer mensen en bedrijven van het platform gebruik zullen maken.

 

GROOT RISICO

Met de populariteit van cryptomunten ontstaan er steeds meer kleine cryptomunten met een groot potentieel, al valt dit samen met weinig zekerheid over het product. In veel gevallen hebben de projecten nog geen werkend product, bestaan ze erg kort of moeten ze zich nog bewijzen.

Denk hierbij aan het kopen van cryptocurrencies als Radix DLT (EXRD), Orion Protocol (ORN) of Energy Web Token (EWT). Die laatste heeft een totaal andere insteek dan de Bitcoin, Bitcoin staat namelijk bekend om zijn hoge mate van energiegebruik. Deze cryptomunt is gefocust op het koolstofarmer en klantgerichter maken van elektriciteit systemen door het energiebezit van iedere klant te beheren.

Één ding is zeker, na de lancering in 2008, zal de wereld van cryptomunten zich alleen nog maar verder gaan ontwikkelen. Tijd voor jou om cryptocurrency te kopen en in te stappen!

Hoe kan je jouw cryptomunten weer verkopen?

Wil je om wat voor redenen dan ook je cryptomunten weer verkopen? Via je crypto platform is het verkopen van cryptomunten net zo gemakkelijk als het kopen ervan. 

In je account of wallet staat precies aangegeven hoeveel waarde jouw cryptomunten hebben, je kunt zelf bepalen hoeveel je er hiervan wilt verkopen. Vul het bedrag of aantal cryptomunten in dat je wilt verkopen en klik vervolgens op de verkoopknop. Het bedrag wordt doorgaans binnen enkele uren op jouw rekening gestort.

Cryptomunten kopen tips

  • Investeer alleen geld dat je kan missen

Als je van plant ben om crypto te kopen moet je goed nadenken over hoeveel je wilt, maar vooral ook kan investeren in crypto. Investeer geen geld dat je niet kunt missen, het kopen van cryptocurrency biedt geen garantie op succes. Zorg ervoor dat je genoeg geld op je rekening hebt staan zodat je niet in de financiële problemen komt. 

  • Informeer jezelf en lees je goed in

Als je crypto wilt kopen is het belangrijk om je goed in te lezen in de verschillende mogelijkheden. Koop crypto die passen bij jouw wensen en behoeften zodat je geen spijt krijgt van jouw gemaakte keuzes. Het kopen van onbekende cryptocurrencies kan zorgen voor snelle winst maar ook voor snel verlies. De grote bekende munten staan een stuk stabieler in de markt, kies dus zorgvuldig welke crypto jij gaat kopen.

  • Kies een betrouwbare broker

Een betrouwbare broker is de basis van cryptocurrencies kopen, niet elke broker is even betrouwbaar. Lees je goed in op de verschillende brokers waar je crypto kunt kopen, de  veiligheid, functies en transactie kosten kunnen namelijk enorm verschillen!

Conclusie cryptomunten kopen:

Het investeren in cryptocurrency kan op veel verschillende manieren, het begint bij het kiezen van een geschikte exchange. Let hierbij goed op de munten die worden aangeboden en de eenvoud in het handelen. Waarborg de veiligheid van je cryptomunten door ze in een verzekerde wallet op te slaan! De eerdergenoemde exchanges hebben allemaal een goede reputatie en hoge betrouwbaarheidsgraad.

Lees je dus goed in over de cryptocurrencies die jij wilt kopen, wij wensen jou veel succes in de wondere wereld van crypto!

Veel Gestelde Vragen

Cryptocurrency is een digitaal betalingsmiddel wat transacties van persoon tot persoon mogelijk maakt. Het grote voordeel is dus dat er zonder een tussenkomst van derde, zoals een bank, een transactie gedaan kan worden. De waarde van cryptomunten hangt af van de koersverschillen, net als een belegging, het is dus belangrijk om op het juiste moment crypto te kopen.

Zoals eerder in dit artikel uitgelegd zijn cryptomunten een digitaal betaalmiddel, de opbrengsten die jij genereerd met handelen in cryptocurrency worden dan ook belast. Het vermogen in cryptovaluta wordt opgeteld bij jouw huidige inkomsten, hierover betaal je de inkomstenbelasting. Indien jouw vermogen groeit naar meer dan €30.000,- dan zal je ook vermogensbelasting moeten betalen.

Wil je direct beginnen?

Bekijk onze top 5 crypto platformen en kies het platform dat het beste bij jou past. Liever eerst oefenen? Open dan een oefen-account.