Ga naar de inhoud
Home » Wallets

Top 5 Beste Crypto Wallets 2023

Er zijn veel verschillende crypto wallets, en de juiste kiezen kan lastig zijn. Wij hebben gezocht naar de beste crypto wallets om jouw bitcoins en andere cryptocurrencies veilig op te slaan. Een crypto- of bitcoin wallet is vergelijkbaar met een bankrekening. Jouw cryptomunten of tokens worden in jouw crypto-wallet opgeslagen en je kunt er crypto’s en tokens mee verzenden en ontvangen.

Er zijn 3 soorten crypto wallets:

Hot Wallet

Crypto wallets die altijd verbonden zijn met internet, wordt een ‘hot wallet’ genoemd. Ze kunnen worden gedownload op je telefoon, computers of worden gehost door een website van een derde partij. Ze worden meestal gebruikt door online exchanges. Ze zijn gebruiksvriendelijk, maar kwetsbaar voor hackers.

Cold Wallet

Deze crypto wallets zijn vaak in de vorm van hardware-eenheden. Ze zullen jouw privésleutel opslaan en deze moet vervolgens op een computerapparaat worden aangesloten om jouw activa te beheren. Ze zijn iets gecompliceerder dan ‘hot wallets’, maar ze zijn veel veiliger.

Paper Wallet

Ten slotte zijn papieren wallets een fysiek stuk papier waarop uw adressen zijn afgedrukt. Dit is een zeer veilige manier om jouw cryptocurrencies op te slaan, tenzij er iets met het papier gebeurt. Daarom is het erg belangrijk om kopieën te maken en deze op een veilige plaats op te slaan. Papieren wallets kunnen worden gemaakt op Bitaddress.org, Walletgenerator.net, Bitcoinpaperwallet.org, Mycelium en vele andere sites.

Welke crypto wallet is het beste?

Die beslissing zal je zelf moeten nemen, maar hieronder volgt een kort overzicht van enkele betere crypto wallets die je kan overwegen.